Dnia 26 listopada 2018 roku uczniowie klasy 4f wzięli udział w warsztatach kulinarnych "Jesień i zima na talerzu". Zajęcia poprzedziła prezentacja materiału filmowego przygotowanego w ramach akcji "Ekipa Chrumasa gotuje" przez znanego kucharza Grzegorza Łapanowskiego oraz dietetyków. Uczniowie zdobyli cenną wiedzę, jakiej obróbce należy poddać jesienne warzywa i owoce, aby nie straciły cennych witamin. Poznali również przepisy na nieskomplikowane potrawy, które będą mogli samodzielnie przygotować w domach i przynieść do szkoły w formie drugiego śniadania. A następnie, zabrali się do pracy, bo tego dnia czekała ich jeszcze dyskoteka andrzejkowa. Efektem warsztatów były pyszne sałatki z pomidorów i różnych rodzajów sera oraz koktajle, do przygotowania których uczniowie użyli maślanki, szpinaku, bananów i mrożonych owoców jagodowych. Po tak pracowicie spędzonym popołudniu, młodzi mistrzowie patelni, z równie dużym zapałem, ruszyli do tańca.
Dnia 26 listopada 2018 roku uczniowie klasy 4f wzięli udział w warsztatach kulinarnych "Jesień i zima na talerzu". Zajęcia poprzedziła prezentacja materiału filmowego przygotowanego w ramach akcji "Ekipa Chrumasa gotuje" przez znanego kucharza Grzegorza Łapanowskiego oraz dietetyków. Uczniowie zdobyli cenną wiedzę, jakiej obróbce należy poddać jesienne warzywa i owoce, aby nie straciły cennych witamin. Poznali również przepisy na nieskomplikowane potrawy, które będą mogli samodzielnie przygotować w domach i przynieść do szkoły w formie drugiego śniadania. A następnie, zabrali się do pracy, bo tego dnia czekała ich jeszcze dyskoteka andrzejkowa. Efektem warsztatów były pyszne sałatki z pomidorów i różnych rodzajów sera oraz koktajle, do przygotowania których uczniowie użyli maślanki, szpinaku, bananów i mrożonych owoców jagodowych. Po tak pracowicie spędzonym popołudniu, młodzi mistrzowie patelni, z równie dużym zapałem, ruszyli do tańca.