W dniach 22 – 24 kwietnia w ramach „Dni kultury zdrowotnej” nasza szkoła podjęła szereg działań promujących zdrowy styl życia. Uczniowie klas I-III na swoich zajęciach zdobywali wiadomości dotyczące zdrowego odżywiania, zasad higieny osobistej oraz różnego rodzaju form odpoczynku i ich znaczenia dla zdrowia. Zadaniem uczniów było m.in. wykonanie prac plastycznych na podany temat, ułożenie przepisów na smaczne i zdrowe śniadanie. Dużym zainteresowaniem cieszył się DZIEŃ MARCHEWKI, w którym to dominował kolor pomarańczowy w strojach uczniów i nauczycieli. Poza tym marchewka „zagrała główną rolę” w surówkach i kukiełkach wykonanych oczywiście przez naszych wychowanków. Mamy nadzieję, że duże zaangażowanie uczniów w tych dniach zaowocuje nie tylko większą wiedzą na temat zdrowego stylu życia, higieny i bezpieczeństwa, ale że wiadomości zostaną wykorzystane w praktyce.